15 ajatusta joilla rauhoittaa mieli syksyn työarjessa

Tietoisen läsnäolon ja hyvinvoinnin kannalta syksy voi olla erityisen antoisa vuodenaika – ei toisin päin. Tiedän että ensimmäinen ajatus pimenevistä ja sateisista syyspäivistä ei ole virkistävä, mutta paljon on asenteesta kiinni mitä syksy mielelle tekee.

Vaikka päivät lyhenevät ja sää viilenee, syksy tarjoaa lukuisia rauhoittavia hetkiä ja mahdollisuuksia työssä jaksamiseen.

15 rauhoittavaa faktaa syksystä, jotka voivat auttaa sinua löytämään tasapainon työn ja hyvinvoinnin välillä

  1. Luonnon värit rauhoittavat mieltä: Syksy tuo mukanaan upeita punaisia, keltaisia ja oransseja sävyjä luontoon. Kävele luonnossa, ja nauti tästä värien ilotulituksesta stressin lieventämiseksi.
  2. Viilenevä sää kannustaa rentoutumiseen: Kun ulkona on viileämpää, on luonnollista viettää enemmän aikaa sisällä. Käytä nämä hetket rentoutumiseen ja palautumiseen. Nauti lämmintä teetä, glögiä, kahvia tai kaakaota ja sytytä kynttilöitä.
  3. Rutiinit tuovat turvaa: Syksy tuo mukanaan koulujen ja töiden alkamisen, mikä voi auttaa sinua palauttamaan säännölliset rutiinit ja aikataulut. Rutiinien kanssa et haahuile!
  4. Koskaan ei ole liian myöhäistä opetella jotain uutta: Aloita uusi harrastus tai opettele uusi taito, mikä voi olla erinomainen tapa antaa aivoillesi uutta puuhaa ja inspiroida sinua.
  5. Syksyiset herkut piristävät mieltä: Sadonkorjuuaika tuo mukanaan monia herkullisia kasviksia ja hedelmiä, jotka voivat lisätä energiatasoasi ja tehdä ruokailuhetkistä nautinnollisia.
  6. Kynttilät ja tunnelmavalaistus luovat lämpimän ilmapiirin: Syksyiset illat kynttilänvalossa tai tunnelmavaloin voivat luoda kodikkaan ja rauhoittavan tunnelman kotiisi.
  7. Hyödynnä ulkona liikkumisen mahdollisuus: Viileämpi sää ei ole este liikunnalle. Syksyiset kävelyretket tai juoksulenkit raikkaassa ilmassa voivat auttaa sinua pitämään mielen ja kehon virkeinä.
  8. Sienestys ja marjastus voivat olla terapeuttisia: Syksy tarjoaa mahdollisuuden sienestykseen ja marjastukseen, jotka voivat olla rauhoittavia ja mieltä virkistäviä aktiviteetteja.
  9. Tavoitteiden asettaminen motivoi: Syksy voi toimia hyvänä ajankohtana asettaa uusia tavoitteita ja suunnitella tulevia kuukausia, mikä voi lisätä motivaatiota työssä jaksamiseen.
  10. Hiljaisuus ja pimeys tuovat rauhaa: Syksyiset illat ovat usein hiljaisempia, mikä tarjoaa mahdollisuuden nauttia rauhallisista hetkistä ja hiljaisuudesta.
  11. Sateen ropina voi olla rentouttavaa: Kuunnella sateen ropinaa ikkunalasia vasten voi olla hyvin rauhoittavaa ja auttaa sinua rentoutumaan.
  12. Yhteisöt tukevat: Syksyiset kokoontumiset ja juhlat voivat vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tarjota tukea työssä jaksamiseen.
  13. Hyvä kirja tai elokuva tarjoaa pakopaikan: Syksyiset illat ovat loistava aika uppoutua hyvän kirjan tai elokuvan maailmaan ja unohtaa hetkeksi arjen kiireet.
  14. Hyvä uni on avain jaksamiseen: Pimenevät illat ja viileämpi sää voivat edistää hyvää unta, mikä on olennaisen tärkeää työssä jaksamisen kannalta.
  15. Kiitollisuus lisää hyvinvointia: Syksy voi herättää kiitollisuuden tunteita luonnon kauneuden ja läheisten seuran vuoksi. Muista kiittää niistä asioista, jotka tekevät sinut onnelliseksi.

Muista ottaa aikaa itsellesi ja hyödyntää syksyn tarjoamia lahjoja mielenrauhaasi vahvistamaan. Kun teet syksytä mielekkään ajan jakson, niin miltä aina uudelleen edessä siintävät kevät ja kesä tuntuvatkaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *