Vitun tiimityö

Tiimityö voi ärsyttää sen jäseniä monista eri syistä. Kun tiimityö ei suju, tiimin jäsenet saattavat jopa toivoa, että tiimiä ei olisi olemassa. Yhteistyötä kartellaan ja väheksytään sen tarpeellisuutta.

Tässä on muutamia mahdollisia syitä siihen, miksi tiimityö voi ärsyttää:

  1. Jokaisella tiimin jäsenellä on omat henkilökohtaiset etunsa ja tavoitteet, mikä voi aiheuttaa ristiriitoja ja jopa konflikteja tiimissä.
  2. Tiimin jäsenet ovat erilaisia persooniltaan ja ajattelutavoiltaan, mikä voi aiheuttaa ongelmia yhteistyössä.
  3. Tiimin jäsenet voivat olla eri tasoilla koulutuksessa tai kokemuksessa, mikä voi aiheuttaa haasteita yhteistyössä.
  4. Tiimissä voi olla heikko johtajuus tai viestintä, mikä voi aiheuttaa sekaannusta ja ongelmia tehtävien suorittamisessa.
  5. Tiimissä voi olla erilaiset odotukset ja tavoitteet, mikä voi aiheuttaa ristiriitoja ja ongelmia yhteistyössä.
  6. Tiimissä voi olla heikkoa vuorovaikutusta tai yhteistyötä, mikä voi aiheuttaa ongelmia tehtävien suorittamisessa.

Jos tiimityö ärsyttää sinua

Jos tiimissä ärsyttää, niin melko varmasti jossakin on vikaa. Käy ensin rauhassa läpi omia tuntemuksiasi ja pohdi, mikä sinua konkreettisesti ärsyttää? Voisitko itse tehdä jotakin eri tavalla, jolloin tuntemuksesi muuttuisivat paremmiksi? Jos et voi itse muuttaa kokonaan asioita, ei taida olla muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa asia puheeksi. Puheeksiotto on ainoa tie muutokseen!

On tärkeää käydä avoimesti keskusteluja tiimin kanssa ja selvittää, mikä aiheuttaa ongelmia. On myös tärkeää miettiä, miten voisit parantaa omaa roolia tiimissä ja auttaa tiimiä toimimaan paremmin yhdessä. Mikä tärkeintä, muista että tiimityö vaatii aina aikaa ja ponnisteluja, mutta se voi myös tuoda paljon iloa ja merkityksellisyyttä sinun ja kollegojesi elämään.

Hyvä tiimityö lisää työssä viihtyvyyttä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *