Mitä tehdä kun ärsyttää ilman syytä?

Ihan oikeasti, varmaan kaikkia ottaa joskus päähän ”vaan joku”, mutta sitä jotain ei osaa nimetä, että mikä se oikein on. Aikuisillakin on toisinaan känkkäränkkäpäiviä, jotka muistuttavat pienten lasten huonoja päiviä. Silloin vaan murjotuttaa, vaikka ei ole oikein syytäkään.

Lasten kohdalla tuntuu, että usein syy murjottamiseen on jokin juttu jota ei jostain syystä saa. Se voi olla uusi lelu, peli, karkit tai muu juttu. Tai sitten murjotus liittyy selkeään muuhun syyhyn, kuten jos jokin tekeminen on kielletty. Meillä tälläinen yleinen juttu on konsolipelit, joille yritetään asettaa rajoja. Mutta siis, entäs silloin kun ei ole selvää syytä murjottaa?

Ensimmäisenä: Istu alas. Vedä syvään henkeä. Astu ulos ja hengitä raikasta ilmaa.

Toiseksi: Ota jotain naposteltavaa.

Kolmanneksi: Mieti jotain mukavaa.

Mutustele tuntemustasi. Mistä se kumpuaa? Oletko nukkunut huonosti? Oletko syönyt liian vähän? Kun pääset jotenkin tunteen alkulähteille, löydät varmasti pian tasaisemman olonkin!

Meidän perheessä ainakin lasten (ja kyllä omatkin) känkkäränkät johtuvat usein liian vähäisestä syömisestä tai vain väsymyksestä. Näitä aika selviä syitä harmituksiin on vain toisinaan vaikea havaita heti.

Yksinkertainen resepti, kun harmittaa ilman selvää syytä

  • Yritä rentoutua
  • Käy haukkaamassa raikasta ilmaa ulkona
  • Syö/juo jotakin
  • Lepää jos olet väsynyt

Jos mikään ei auta, niin yleensä nukuttu yö auttaa. Aamulla heräät jo ihan uudella mielellä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *