Minä olisin kyllä viisaampi kuin tyhmät poliitikot

Tunnetko sen henkilön, joka ottaa politiikkaan liittyvät uutiset usein ehkä hieman liian raskaasti? Kun kevyt kahvipöytäkeskustelu uusista lakipäätöksistä saa sen yhden tyypin veren kiehumaan toden teolla, jonka seurauksena keskustelu ja tunnelma kevyestä vaihtuukin vakavaan ja ärsyttävään muotoon.

Pakko sanoa, että ei politiikkaan liittyviä tunteen purkauksia ihan hirveästi moittiakaan voi. Välistä tuntuu, kuin uusia lakiehdotuksia ja -päätöksiä vedettäisiin arvalla hatusta. Maalaisjärki tuntuu olevan tippunut matkasta jo kauan sitten. Mutta mitä sitten? Jos emme ole itse mukana päättämässä asioista, auttaako se niistä räyhääminen sitten lähimmäisille?

Kaiken maailman järjettömien uutisten ruodinta on hyvää sielun terapiaa kenelle tahansa hetkittäin, ei siinä mitään. Tykkään itsekin keskustella kaikenlaisista uutisista. Politiikkauutisiin olen itsekin aina tarjoamassa omaa näkemystäni jostakin yhteikunnan asiasta tai uutta lakiehdotusta. Se on mukavaa, kunnes joku muu ottaa ne kirosanat esiin ja alkaa kiivaampi keskustelu, joka ei johda mihinkään.

Mikä auttaisi näitä politiikasta liian raskaasti vittuuntuvia henkilöitä?

Jos politiikka potkii päähän liian rajusti, huomioi nämä seikat!

  1. Politiikkaa ei kukaan lopulta voi tehdä täydellisesti niin, että kaikki olisivat tyytyväisiä.
  2. Kun tärkeistä asioista päätetään, jonkunlaisia kompromisseja täytyy väkisinkin tehdä aina (harmi vaan että niin tyhmiä useimmiten).
  3. Mitä tärkeää ja merkityksellistä elämässäsi on tänään ympärilläsi? Keskity siihen, ja unohda uutiset.
  4. Onneksi et ole itse yhtä tyhmä kuin ne päättäjät siellä jossain!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *