Yrittäjän päivä pilalla unettoman yön takia

Tälle päivälle olin tietenkin valmiiksi suunnitellut listan tehtäviä, jotka saisin päivän aikana tehtyä. Piti olla kiireetöntä rauhaa tehdä kaikki tehtävä kerrallaan. Piti vähän kirjoittaa blogejakin ja edistää opintojakin.

Tiedätkö sen tunteen, kun pitäisi nukkua ja haluaisitkin, mutta aivot pohtivatkin huomisen ruokaostoksia, tai jotain muuta siinä hetkessä aivan turhaa asiaa?

Joku kuitenkin valvotti koko yön. Osittain se oli lapsi, ja osittain joku muu. Ehkä stressi. Mielessä pyöri kaiken maailman työt ja suunnitelmat, eikä uni sitten enää tullutkaan, kun lapsi oli pari kertaa herättänyt.

Vaikka yritän miten paljon ajatella positiivisesti tässä tänään, ei tätä oloa saa hyväksi tai positiiviseksi. Silmäluomat painavat ja ajatukset ovat jäässä. Kaikki siirtyy taas huomiseen. Ja millainen on seuraava yö? Sekin stressaa jo etukäteen, että valvonko taas?

Huonoa päivää ei aina voi kääntää positiivisilla ajatuksilla väkisin hyväksi, mutta sellaisen avun olen näihin maanantaipäiviin löytänyt, että olen itselleni armollinen. En ole sitä ollut aina, vaan painanut vaikka minkälaisessa väsymyksessä kellon ympäri, kunhan työt tulee jotenkin tehtyä.

Vinkkini umpiväsyneisiin maanantaipäiviin ja vähän muihinkin päiviin

  1. Anna itsellesi lupa olla väsynyt. Se on hei ihan ok!
  2. Sinun ei tarvitse suorittaa kaikkea kerralla. Usko se!
  3. Priorisoi päivän tehtävät uusiksi: Mikä on tärkeintä, millä ei ole kiirettä. Lyhennä työlistaa.
  4. Siirrä huomiseen tai ylihuomiseen tehtäviä, joita ei kannata väkisin tehdä väsyneenä.
  5. Kerro kanssaihmisille, että et nukkunut yöllä. Sääliä ei tarvi kerätät, mutta kannattaa jakaa tuntemuksia.
  6. Delegoi jotakin, jos se on mahdollista.
  7. Ota päiväunet tai edes viiden minuutin silmien lepuutus kiinni, mikä vaan onnistuu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *